Saturday, August 15, 2009

Beklager, det hjelper ikke

Tramontana R dukker også opp på pågående Monterey-show. Selv om den har en biturbo-V12 og 720 HK er det ikke håp. 0-100 tar 3,5 sekunder og er sikkert et kick. Likevel: Sjansen for å bli utsatt for denne "skapningen" i virkeligheten begrenser seg med de tolv eksemplarene de skal bygge i året.


Her skulle vi vøre, kal!


Under årets Laguna Seca dukket Porsche opp med en særdeles sterk samling av klassikere. Heldigvis hadde noen evnen til å holde hodet kaldt, slik at dette gruppebildet ble virkelighet. Takk og atter takk.....skal vi se, sas.no...billige billetter...hmmm....

Ny Bugatti Veyron spesialmodell






Det tar aldri slutt, og jeg liker det. Bugattis spesialmodeller. Det er akkurat slikt som gjør et merke enestående eksklusivt. Denne gangen er det targamodellen Grand Sport som har fått sin første spesial-spinoff. Det vellydende navnet Sang Bleu gir pekepinn om en vakker variant. En del av karosseriet går i polert aluminium, mens resten er av blåtintet karbon. Matchet med beige interiø,r er det en mer vakker enn sporty Veyron. Den har fått egne spesialfelger som er blant de bedre fra Bugatti. Det er ikke sagt noe om antall biler som skal produseres. Klikk på bildene og oppdag den sanseløse finishen.

Friday, August 14, 2009

Er det noe i maten?

Noen er helt befridd for hjerne. Som denne cowboyen.

Audi R8 Spyder V10

Det hersker ikke tvil lenger. Spyder er basert på V10. Denne lyden er ikke til å ta feil av.

Ille rask, men også en dust?

Dette er kjøring på et høyt nivå, men jeg lurer om han bedømmer riktig når han kjører forbi novisene på feil side. Kardinalsynden på Nordsløyfa om man ikke får et veldig tydelig signal først.

Denne uken....


....har Porsche 997 RSR prydet skrivebordet på macen. Blir aldri lei av hoftene, hjulvinklene, batmanvingen og de groteske eksosrørene på denne raceren.
Anbefaler på det varmeste å klikke på bildet, så blir det mer mening i fetisjen.

Det man aldri rakk...

Siste flyving av legendariske Concorde var i 2003. Jeg var aldri med på dette, og man hører mytiske historier om trange kabiner, dyre billetter, VIP, god service og en opplevlese for livet. På den annen side brant Concorden enorme mengder suppe, støyde som rakkern og forurenset vel som ti vanlige passasjerfly. Dette er to supre snutter av raketten for ikke-astronauter.
PS: Legg merke til etterbrennerne!



Visste forøvrig ikke at det var så kraftig smell når lydmuren passeres.....

Porsche Design Flat Six



Sugen på ny klokke? Porsche design slår til med ur som spiller på stempelets form, samt illusjonen av stempelringer. Flere modeller vil bli tilgjengelig, derav også en kronograf og ulike farger/materialer. Enkleste modell koster 15.000 kroner, kronografen fra 25.000.

Gir flåtekjøp en ny mening


Hvis du ikke har oppdaget det allerede, kongeriket Saudi-Arabia er ikke som andre land. Ingen løfter et øyenbryn når et departement går hen og kjøper 132 stykk BMW 7-serie 740i og Li til sine hardt arbeidende sjeler. Det gjelder tross alt å komme seg til og fra arbeid uten å bli for oppjaget.

Stygge Ariel Atom - morsomme Jeremy



Obligatorisk klipp for de av oss med midtlivskrise og lyst på tung MC. Sjekk spesielt ved 3:10 og utover. Ingen MC slår dette.

Ikke glem klassikerne! BMW E30 DTM

Dette er en av mine favoritter blant youngtimerne. Ta deg en kaffe og nyt lyden fra turtallsmotoren (selvfølgelig uten turbo) i en av BMWs desidert mest suksessrike racere gjennom tidene.

Lambo LP670-4SV vs Corvette ZR1

To biler jeg har stor sans for, hvor Lambo har 670 HK, firehjulstrekk og veier mindre, mot Corvettens 630 ut på bakhjulene. Likevel ser det ut som italieneren går på seks sylindre i forhold til über-Corvetten i denne underlige testen. Eller hva syns du? Legg igjen en kommentar og bruk "anonym" avsender, slik Google har lagt opp til....

Thursday, August 13, 2009

Sabine Schmitz har en dårlig dag på jobben

Kvinnen som snur hoder og kjører fra gutta på Nordsløyfa har ikke alltid full klaff. Her går det rett og slett galt på rettstrekket etter Döttinger-Höhe. Virker som Porschen mister grepet. Bedøm selv.

Nedlastning ringetoner av Ferrari 458 Italia



På mikrosiden til den nye Ferrarien finner du lyder av nykomlingen som kjører fordi, på bane, akselererer, starter eller ombord. De kan lastes ned til iPhone eller som mp3. Et lite utvalg av lekre bilder finns også.

http://speciali.ferrari.com/458italia/index_en.html

Forsterkede rykter om Audi R8 i sportversjon




En stund har det surret ulike R8 rundt Nordsløyfa i nye karosseriklær. Kjennere mener at dette er en sportversjon som er mer fokusert på aktive brukere. Det innebærer de nye og synlige spoilerne, og mer sporty interiør. Det er en viss splittelse om hva skallet skjuler, noen tipper en friskere V10. Jeg føler at en lettere og mer sint V8-modell er veien å gå.

Factor001 supersykkel fra Beru


Hvis du også er bitt av Hushovd-basillen er det på plass å kikke nærmere på Factor001. Den er ment som et teknologisk statement fra Beru som er storlevereandør av bilteknologi, deriblant F1. De ville lage den grommeste sykkelen, og prislappen henger ikke etter. Vi har hørt 150.000 kroner. Klikk på linken for en grovt frekk promovideo: www.factor001.com

Mer om nye Cayenne, hybridversjonen



Ny Cayenne nærmer seg, også hybridversjonen. Med et krympet ytre bygger nye Cayenne på Audis/VWs 3-liter bensinmotor med kompressor. I denne versjonen hentes ut 333 HK og 440 Nm. Hybridalibiet ordnes med en elektromotor på 52 HK. Tilsammen blir det en dugende doning med 374 HK og 550 Nm. For den som lurer - bremseenrgi tilbakeføres til batteriene og løsningen vil såklart dukke opp i Panamera.

Mustang Iacocca-edition

Hvis det skal være en yankee, kan det like godt være en Mustang. Kanskje til og med dennne. I anledning av 45 år med ikonet, slipper Ford 45 spesialbiler løs. La deg ikke lure av Sinatras smektende sang i starten, videoen tar av i rykende dekk, the american way.... Enjoy!

Wednesday, August 12, 2009

BMW X6 og 7-serie Hybrid





Hybrid forbindes gjerne med puslete motorer og ytelser, men ikke hos BMW i denne omgang. X6 Hybrid som debuterer i Frankfurt får to elektriske motorer i tillegg til V-åtteren på 4,4 liter. Med totalt 478 HK ordner miljøversjonen spurten til 100 km/t på 5,5 sekunder.
7-serie hybrid på samme lest vil yte totalt 459 HK, hvor den blåser til 100 km/t under fem sekunder.

Porsche Panamera promo

Slik liker Porsche å fremstille livet med kjempelimoen. Som en annen planet...

Endelig en Smart jeg kan like

Videoen sier mer enn de tusen berømte ordene!

Dette er Rolls-Royce Ghost!

Endelig er mini-Rollsen her. Dette er deres egen første presentasjon av bilen. Førsteinntrykket holder helt til mål!

Lancia lager speedbåt




Itaiensk design. Noen ganger fremragende, andre ganger ikke. Ofte overraskende. Som denne speedbåten som er under bygging for øyeblikket. Tegnet av Christian Grande & Partners, bygges hos SACS Marine. De spesielle 13,1 meterne med speedbåt skal motoriseres av Iveco-dieseler. Hver av de er på 6,7 liter og 560 HK. Toppfarten skal ligge på 48 knop.

Makelløse Cook Custom Choppers






Denne bloggen er ikke til for å fremme det nyttige, men det lave og sportslige. Da jeg fikk høre at Cook hadde vunnet den amerikanske konkurransen AMD World Championship of Bike Building med sin Rambler, faller det naturlig å dele på gleden. Rambler som den kalles, har ikke motor fra HD. I stedet falt valget på en rekkefirer fra International på 550 kubikk. En modifisert girkasse fra BMW sender kreftene ut på 21-tommeren bak. Dette er sykkelen som ser bedre ut parkert enn i fart. Herlig.

Tuesday, August 11, 2009

Lekkasje av Aston Martin Rapide-detaljer




Nå har det dukket opp en relativt troverdig lekkasje av hvordan interiøret i AMs nye limousin Rapide kan bli seende ut. Så vidt jeg forstår, er det skannende bildet tiltenkt en rolle i informasjonensmaterialet vedrørerende bilen som har premiere på Frankfurtmessen. Som man ser er det en fireseter med sporty stil, samt et ryddig stort bagasjerom. Så får vi se da.

Monday, August 10, 2009

Porsche med nytt PDK-ratt



Porsches sekvensielle PDK-kasse har inntil nå vært uglesett med knapper i rattekene for manuell veksling. Mange har ønsket padleårer slik man forventer av en ekte sportsbil, og med turboens større revisjon dukker ratter opp som endelig gjør F1-drømmen virkelig.

Ford Focus RS feiler på Ringen

Tyske Sport Auto med redaktør Horst von Saurma som pilot, klarer ikke å straffe tiden til Renault Megane R26.R som er 8,17. Forden med sine potente 305 HK "dvasket" over mållinjen etter 8,26. Det mest interessante er å se Saurma i arbeid, han er skydig i å ha testet nærmest alle klodens superbiler i magasinets referansetest "supertest". Et arbeid som har bidratt til at Ringtider er blitt mer og mer en referanse.

Ferrari 458 Italia i virkeligheten


Ferrari holder ord, her en lettere maskert 458 Italia under testkjøring. Avvik fra de tidligere publiserte bildene finnes ikke. Totalt sett, ser dette meget lovende ut.