Friday, August 21, 2009

Filler´n


Pause ja. På vei til Nordsløyfa oppdager jeg denne nyheten, som MÅ ut. Gumpert satte ny rekord på banen for noen dager siden, og Radical-folket ville ikke være dårligere. De har hatt rekorden for sin type biler (racingbil som de så vidt hra klart å få skilter på) med tiden 6:55 siden 2005. Ved å skremme opp effekten fra 360 Hayabusa-HK til 455, er nå tiden 6:48. Grattis!

Thursday, August 20, 2009

Kunstpause på Nordsløyfa

Helgen (fredag morgen - søndag kveld) skal brukes til reportasjevirksomhet her
http://www.8200rpm.com/webcam
På mandag dukker det opp nye godbiter!

OPS! Ukens skrivebordsbilde:

Nye McLaren P11





Nesten en mannsalder etter tidenes superbil F1 forsvant (nåvel) ut av av produksjon, er det klart for et nytt fremstøt. Den nye bilen som sirkulerer under navnet P11 skal ta opp kampen med biler som Lambo Gallardo og kommende Ferrrari 458 Italia. Det kan bli mektig interessant, blant annet skal den etter sigende få AMG/MBs 6,3-liters sugemotor i en konfigurasjon på 550 HK.

VIDEO: 40 milloner blåst på et sekund

Årets Monterey-festival i California innebærer heldigvis at amerikanerne bruker de fantastiske klassikerne. Men det er ikke automatikk i at hjernen også fungerer. Her mister en uheldig sjel bremsene (godt gjort), og parkerer en 40 millioners Ferrari 250 TR i dekkbarrieren. På nærbilder har jeg sett at hele høyresiden har fått hard medfart. Vi får håpe føreren er eieren....

VIDEO: Gumperts Nordsløyfe-rekord

Legger ikke skjul på at jeg haddde et ørlite håp om denne videoen. Det er viktig å dokumentere galskapen, motorhoder tror når de ser. Her fra Gumperts rekordkjøring forrige onsdag på verdens heftigste bane, hvor de slo den fire år gamle rekorden til Donkervoort med drøyt tre sekunder. (Se tidligere innlegg for detaljer)

Wednesday, August 19, 2009

Mercedes SLS Roadster




SLS Coupé begynner å nærme seg, mens arbeidet på Roadster går for fullt. Den vil få samme 6,3 liter på 571 hestekrefter og 650 Nm. Hvis alt går som MB AMG planlegger er den på markedet i 2011.

Breitlings iPhone-flørt


Som urmaker er ikke Breitling redd for nye måter å markere seg på. I kjølvannet av at de nå lanserer sin nye Chronomat B01, slipper de en lekker konfigurator løs på iTunes (AppStore). Den laster man ned, og kundene kan i ro og mak bestemme hvordan akkkurat deres ur skal se ut fra telefonen (og iPoden).

Herlig kombo: Tiff+Stirling+Ferrari 599HGTE

Sir Stirling Moss sensurert heftig underveis på banen!

Fjordtur uten stempellyd

Nor-Tech som drives av nordmenn med base i Miami, er kjent for å ikke spare på kruttet. Som en alternativ drivpakke tilbyr de turbiner. Det er ganske interessant å se (og høre!) dette klippet, hvor oppfattelsen av sjøliv snus på hodet. Du finner flere klipp på youtube hvis du søker på "Aqua doll"...en fantastisk båt.

BREAKING: New Porsche 997 GT3 RS







Nå er den klar! Porsches ultimate baneracer for sivilister. Denne gangen med bredere skjermer som rommer fett fotavtrykk og 245/35x19 (nitommere) og 325/30x19 (på tolvtommere). Som GT3 får også RS en 3,8-liter, med en herlig boost til 450 HK (+15 i fht GT3). Girkassen er manuell med tettere utvekslinger og slag, det sies intet om fremtiden bringer en PDK. Den får også skreddersydd PASM, dynamiske motorfester, lithium-ion batteri (-10 kilo), titaneksos og kjempespoiler av karbon. Pris i Tyskland: 122.400 Euro.

Noble melder seg inn









Småsære Noble har stablet en ny råtass på beina som toppmodell. M600 får en 4,4-liters V8 med biturbo. Det gir jo muligheter til ekstra moro, de overlater det til føreren å bestemme hvor mye turbotrykk som skal pøses inn. I tre steg kan man velge mellom 450, 550 og 650 HK. 0-100 tar bare 3 sekunder siden skapningen er bygd på en rørramme kledd med karbon - lett med andre ord. For de som liker utfordringer: Den har ikke ESP eller ABS, og traction control kan skrus helt av. Rock on?

Tuesday, August 18, 2009

VARSKO: Gumpert raskest på Nordsløyfa






Så har det skjedd. Gumpert Apollo har knust rekorden på Nordsløyfa ettertrykkelig. Inntil nå har Donkervoort D8 RS06 med tiden 7:14:89 vært tiden alle ville tukte.
Så, forrige onsdag (13.08.09) sørget Apollo-mannskapet å klokke inn på kvikke 7:11:57 med sin 700-hesters versjon. Det var Florian Gruber som maktet å slå den snart fire år gamle rekorden for superbiler med 3:32 sekunder.

Mens de heldige venter...

..kan vi jo hygge oss med den offisielle teaseren for Pagani Zonda R. Den er ment for banebruk og vil ventelig aldri dukke opp utenfor Rimien i nabolaget.

Drøm på foppballgutt

Hørt om filmtriks? De finner du her.

Bloggens univers

En uke etter at jeg bestemte meg for å holde bloggen daglig oppdatert, har det dukket opp besøk fra de underligste steder. Jeg aner ikke hvem de er, men velkomne er de uansett. Utrolig artig å se at mange hundre har vært inne på så kort tid. Til de av dere jeg kjenner, takk!
Hvis du liker bloggen, er det ikke noe som er mer populært enn tilbakemeldinger, tips, kommentarer (du må oppgi anonym ved utfylling av kommentarskjemaet) og ikke minst en mail til andre motorhoder med link hit. Skal vi kjøre på, eller?

Audi RS5




Det nærmer seg tid for bilutstilling i Geneve, hvor RS5 debuterer. Den får en svakt oppjustert versjon av RS4-motoren. Det betyr cirka 450 HK. De som har spekulert i V10 med mere blir skuffet. Likevel, 4,2-literen er en nydelig motor, og A5 har noen av de flotteste linjene som er. Men jeg undrer om ikke en RS-modell burde være litt røffere i kantene enn dette? Eller tester de ut teknikken i et snillere skall for å lure???

Devon GTX - underlig utside, heftig innside







Under Pebble Beach-showet er teppet dratt av den nye amerikanske superbildrømmen, skapt av Devon Motorworks i LA. Det er snakk om en racinginspirert muskelbunt for bemidlede. Under skallet bor det en V10 på 8,4 liter (Dodge VIper) som byr på 650 HK som sendes via en manuell kasse. Mange dyktige bilprofiler har vært med på utviklingen, og racinglegenden Derek Bells sønn Justin (også Le Mans-deltaker) har arbeidet med å avstemme kjøreegenskapene. 36 biler skal produseres årlig for 500.000 dollar stykket. En racingpakke til 25.000 dollar er ekstrautstyr.
Se videoen (god kvalitet) og bilen vokser faktisk en smule i øynene

Monday, August 17, 2009

Supervideo: Lambo LP 550-2 Valentino Balboni

Den limiterte versjonen presentert av Lamborghinis legendariske testsjåfør i egen person. En offisiell video i superkvalitet som er et "must-see"!

Gallardo Spyder: Rykker opp på listen

Etter å ha vært på fotojobb idag langsetter Rudskogen, rykker Lambo Gallardo høyt opp på favorittlisten. Lyden i denne bilen på fullgass er grovt undervurdert! Atter en gang er Jeremy helt enig. Bra test by the way, hvis du ikke så den på TV.

Corvette C6.R




Her er Chevrolets killer for GT2-klassen! Den er tiltenkt å sparke europeiske konkurrenter akkurat der det svir mest, neste sesong. Mye nærmere basert på sivilversjonen av ZR1, men mer potent enn noensinne. Les full historie i Finansavisen Motor på lørdag.

Jaja....

Er det slik man opplever å krysse USA?

Krypende Corvette-dille

Sitter og skriver på Chevrolets planer for racing-Corvetten C6.R - og kikker nærmere på ZR1 som den er bygget på. Tror Jeremy oppsummerer tankene mine temmelig godt her. Klippet er forøvrig severdig uansett!

Se, hvis du tør!

Crashtest seriøst gjennomført. Småbil mot SUV. Har store biler noe for seg? Tør du se denne?

Rolls-Royce for de utvalgte




Rolls-Royce legger ikke skjul på hvor i verden de beste kundene bor. Det er i oljerike land langt herfra. Derfor passer RR på å servere spesielle Phantom Bespoke Collection med en annerledes-attitude som nok vil gå rett hjem. Seks superduperutvalgte kunder vil få anledning til å gå amok i helt andre farger og materialkvaliteter enn normalt. Her en variant i to-toners Arizona Sun over English White, mens interiøret går i Creme Light og Saddle Tan komplementert av håndlagde silketepper og perlemorpynt.

Sunday, August 16, 2009

Nye Bentley Mulsanne





Oppfølgeren til gamlefar Arnage er rett rundt hjørnet. Mulsanne er inspirert av grunnleggerens arbeid fra 30-tallet, derav de triste frontlampene? Krefter mangler den i hvert fall ikke. Det velkjente motovolumet på 6,75 liter er fortsatt med, men faktisk dreier det seg om en helt ny motor. Den sparker ut 550 HK og 1.000 Nm og burde gi valuta for de 300.000 euroene den koster på kontinetet fra neste år.

Ny Spyker






Nederlandske Spyker var ikke langt fra finansdøden, men ser nå ut til å ha overlevd. Den nye C8 Aileron Spyder presenteres under showdagene i California. Bilen er som vanlig tuftet på en gammel flyarv, hvor Audi leverer V-åtteren på 400 HK. To girkasser leveres, enten manuell sekstrinns, eller en ZF-automat med padleårer på rattet. Aileron er den nye generasjonen fra merket, og representerer lengre hjulavstand for økt komfort og turvennlighet. Det er tydelig at LED-lys har nådd hollenderne også.